دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 80 KB
تعداد صفحات : 22
بازدیدها : 177
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 4500 تومان
خرید این فایلبخشهایی از متن:
دلایل پر مصرف بودن سیلیسیوم در صنعت برق
صنعت میکروالکترونیک به عنوان یکی از تأثیر گذارترین تکنولوژی های قرن بیستم به شمار می رود. کاربرد این صنعت در تمام سیستم ها و دستگاه های مخابراتی از رادیو و تلویزیون و گوشی های موبایل و ماهواره و شبکه های کامپیوتری گرفته تا ضبط صوت و تصویر و بسیاری از تجهیزات پزشکی و نظامی و نیز در برخی از وسائل غیر الکترونیکی به وضوح دیده می شود. علاوه بر آن، این صنعت منجر به پیشرفتهای شگرفی در صنایع دیگر مثل خودروسازی و حمل و نقل ، وسایل خانگی مثل ماشین لباسشوئی و جاروبرقی شده است. در کشور ما الکترونیک را بیشتر با محصولات و کاربردهای آن می شناسند. کمتر کسی است که فکر کند این محصولات و تجهیزات را چگونه می توان ساخت و از کجا آمده اند. به جای آنکه روی مواد سازنده و تکنولوژی های ساخت عناصر الکترونیک تمرکز شود روی نحوه ی استفاده و بکارگیری آن در وسایل مورد استفاده توجه می شود. در کشور ما هیچ یک از ادوات و قطعات الکترونیکی ساخته نمی شود و تکنولوژی های لازم جهت ساخت این اجزا وجود ندارد. همه ی قطعات لازم که در دستگاههایی که به نوعی از تجهیزات الکترونیکی استفاده می کنند از خارج وارد می شود و ما تنها مصرف کننده ی ابزار و ادوات این صنعت بوده ایم.
حال با دانستن اهمیت این صنعت در پیشرفت تمام صنایع و تکنولوژی های کاربردی در کشور می توان 2 پرسش را مطرح کرد اول اینکه چرا با اینکه بیش از 50 سال از عمر این تکنولوژی می گذرد، کشور ما صاحب این تکنولوژی نشده است و دوم آنکه مواد اولیه ی برای ساخت قطعات الکترونیکی در تکنولوژی ساخت این قطعات چیست؟ در اینجا فقط به پرسش دوم پرداخته می شود که جوابی بسیار ساده دارد. اصولاً معمولترین ماده خام جهت ساخت قطعات الکترونیک ماسه است.
...
بعضی از شرکت های میکروالکترونیک فقط کار مرحله دوم که شامل طراحی و ساخت نهایی محصولات کاربردی در سیستم های الکترونیکی نظیر ترانزیستور و مدارهای مجتمع می باشد را انجام می دهند. این قبیل شرکت ها، ویفرهای آماده را از شرکت های تولید ویفر خریداری کرده و محصولات نهایی خود را با این ویفرها تولید می کنند. در اینجا فقط به دسته اول این تکنولوژی ها که صرفاً سیلیسیم را غنی می کنند می پردازیم.
همانطور که اشاره شد خروجی کارخانه های نیمه هادی خالص ساز ویفر است. ویفرها صفحاتی دایره ای اند که قطر آنها از 1 اینچ تا 18 اینچ (450 میلیمتر) متغیر است. البته نوع 18 اینچی فعلاً در دست تحقیق و ساخت آزمایشگاهی است و انتظار می رود که تا سال 2012 ساخته شود. همچنین ضخامت ویفرها بسته به قطر آنها متفاوت است. مثلاً ضخامت ویفر 2 اینچی برابر 275 میکرومتر و برای یک ویفر 18 اینچی برابر 925 میکرومتر است. قیمت ویفرها بسته به اندازه آنها دارد. مثلاً قیمت یک ویفر 300 میلیمتری (سایز پیتزا) حدود 200 دلار است.
مقدمه :
امروزه تولید مواد مقاوم و با دوام در برابر عوامل محیطی از جمله خوردگی ، سایش ، تغییرات دمایی و .. متداول گشته است . از آنجایی که سیلیسیم کاربید ( SiG) ماده ای مقاوم و مناسب جهت مصارف مختلف است در این مقاله سعی در آشنا کردن شما با خواص ، تولید و ویژگی های این ماده ی ارزشمند می کنیم . امیدواریم که مطالب بیان شده کمکی هر چند کوچک در جهت بهروزی و پیشرفت مملکت بزرگ و اسلامیمان نماید .
سیلیسیم کاربید :
سیلیسیم کاربید ماده ای کریستالین ( بلوری ) با وزن ملکولی 07/40 است که از لحاظ رنگ از زرد کمرنگ یا سبز تا یاه است . که این رنگها وابسته به نوع ناخالصی های آن خاست .
صفحات هکزاگونال سبزرنگ سیلیسیم کاربید که به صورت طبیعی در فلزات شهاب سنگ کانن دیابل ، آریزونا ( Canon Diablo , Arizona) گزارش شده است و نام معدنی موسانیت ( Moissanite ) دارد . که علت این نامگذاری هنری مولیسان ( Henri Moisson ) است . البته صرف نظر از این مطلب این ماده ( SiG) ماده ای مصنوعی است .
منبع دارد.
خرید و دانلود آنی فایل