سمینار برق قابلیت اطمینان تولید در محیط تجدید ساختار

سمینار برق قابلیت اطمینان تولید در محیط تجدید ساختار سمینار برق قابلیت اطمینان تولید در محیط تجدید ساختار

دسته : سمینار برق

فرمت فایل : pdf

حجم فایل : 507 KB

تعداد صفحات : 68

بازدیدها : 258

برچسبها : قابلیت اطمینان تجدید ساختار بازار برق

مبلغ : 15000 تومان

خرید این فایل

دانلود سمینار برق - پروژه بررسی قابلیت اطمینان تولید در محیط تجدید ساختار

سمینار برای دریافت درجه کارشناسی ارشد “Sc.M“ مهندسی برق - قدرت عنوان : بررسی قابلیت اطمینان تولید در محیط تجدید ساختار

چکیده

سیستم های قدرت الکتریکی قابل اطمینان بدون وقفه بار مشتریان را در ولتاژ قابل قبول تامین می نمایند. تسهیلات تولید بایستی توان کافی برای مواجهه با تقاضای مشتری را تامین کند.

از طرفی، وضعیت انحصاری شرکت های برق باعث انجام سرمایه گذاری غیر ضروری و کاهش انگیزه بهره برداری موثر است. اقتصاددانان پیشنهاد کردند که برق به جای عرضه با مقررات انحصاری یا طبق سیاست های دولتی به صورت کالایی طبق قواعد بازار ارائه گردد که نتیجه آن کاهش قیمت و افزایش منفعت کلی خواهد بود. توسعه بازارهای برق، مبتنی بر فرض قابل خرید و فروش بودن انرژی الکتریکی همچون یک کالا می باشد. از این تحول به نام تجدید ساختار نیز یاد می شود.

حفظ قابلیت اطمینان حتی بدون تجدید ساختار دشوار بود. قابلیت اطمینان در ساختار سنتی نسبت به سیستم قدرت تجدید ساختار یافته از نظر کفایت، امنیت و التزام سرویس دهی متحول شد و فاکتورهای جدیدی نظیر رقابت نیز مطرح شدند.

نیاز به تعریف نهادهای سود برنده و مسئولیت پذیر جدید، نظامنامه ها و استانداردهای جدید در سیستم قدرت تجدید ساختار یافته، روش های سرمایه گذاری کارآمد و نیاز به سطوح مختلف قابلیت اطمینان از جمله ضرایب پیچیدگی جدید مطرح در بازار می باشد. مسئولیت پذیری های قابلیت اطمینان در بازار تغییر پیدا کرد و قیود قابلیت اطمینان به عنوان قیودی لازم الاجرا در مطالعات اقتصادی بازار مطرح گردید.

در محیط جدید، به علت قابل استفاده نبودن شاخص های گذشته، شاخص های متفاوتی مطرح شد که به عنوان مثال می توان به شاخص های LOSBE و EUP و POST و شاخص هزینه وقفه مشتری اشاره کرد. در برخی موارد نیز تعریف و روش محاسبه شاخص های قبلی برای قابل استفاده شدن در ساختار جدید مبتنی بر اقتصاد، اصلاح شدند.

روش های محاسبه جدیدی نیز در این ساختار به وجود آمد، مانند Z-Method، تکنیک قابلیت اطمینان معادل و غیره که برخی از حاصل تغییراتی در متدهای قبلی برای تطبیق با بازار بودند.

مباحث جدیدی در سیستم جدید مطرح شدند که در ساختار سنتی جایگاهی نداشتند. از جمله آنها می توان به واحدهای RMR و برهم کنش قیمت برق و قابلیت اطمینان اشاره کرد که در مقالات زیادی پیرامون آن بحث شده است.

کلید واژه: قابلیت اطمینان، بازار برق، ساختار سنتی، شاخصها و معیارهای قابلیت اطمینان

قابلیت اطمینان در سیستم قدرت

سیستم های قدرت الکتریکی قابل اطمینان بدون وقفه بار مشتریان را در ولتاژ قابل قبول تامین می نمایند. تسهیلات تولید بایستی توان کافی برای مواجهه با تقاضای مشتری را تامین کند. سیستمهای انتقال بایستی توان زیادی را در مسافتهای طولانی بدون تولید گرمای اضافی یا از دست رفتن پایداری سیستم منتقل نمایند. سیستمهای توزیع باید برق را به هر ورودی سرویس مشتری تحویل دهند. در زمینه قابلیت اطمینان، تولید، انتقال و توزیع به مناطق عملیاتی ارجاع داده می شود.

هر منطقه عملیاتی از چندین زیرسیستم تشکیل شده است. تولید شامل نیروگاه ها و پستهای نیروگاهی می باشد. انتقال شامل خطوط انتقال، پستهای کلیدزنی انتقال، پستهای انتقال و سیستمهای فوق توزیع می باشد. سیستمهای توزیع شامل پستهای توزیع، سیستمهای توزیع اولیه (فشار متوسط) ترانسفورماتورهای توزیع و سیستمهای توزیع ثانویه (فشار ضعیف) می باشد.

قابلیت اطمینان در بازار برق

قیود قابلیت اطمینان که ممکن است در مطالعات اقتصادی اخیر دستکم گرفته شده باشد، موجب محدود شدن توسعه دانش تئوریک و تجربی و کند شدن پیشرفت تجدید ساختار برق می گردد.

روشن شدن مشخصه های اقتصادی قابلیت اطمینان در پیشرفت بسیاری از نواحی مهم اقتصاد در سیستم قدرت شامل اصول طراحی و سیاستهای انرژی (کلی) سهیم می باشد در این قسمت سعی بر این است، پیرامون نگرانی های ما در مورد توجه ناکافی به محدودیت های قابلیت اطمینان در تحلیلهای تئوریکی (نظری)، سیاستگذاری (تکنیکهای مدل بازار) در روند تجدید ساختار صنعت برق بحث و گفتگو شود. بسیاری از مطالعات اقتصادی زمان واقعی بازار برق، مدل ساده شدهای را استفاده میکند که تنها شامل تعادل توان و قیود انتقال می باشد. با پر رنگ کردن رفتار قیود امنیتی مرتبط با قابلیت اطمینان در چند بازار اپراتور مستقل زمان واقعی، این بحث مطرح می شود که قیود قابلیت اطمینان ممکن است در تحلیلهای نظری، به اندازه تحلیلهای تجربی، رفتار و طرز عمل مناسبی نداشته باشد با یک چشم انداز کلی قیود قابلیت اطمینان و مسائل مرتبط با آن در آنالیز اقتصادی، گاهی اوقات، نتایج پیچیده و گیج کننده در طراحی بازار و سیاستگذاری ها به دست می دهد. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید