دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 22 KB
تعداد صفحات : 45
بازدیدها : 202
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلپروژه نظریه فطرت در قرآن
بیان این مقاله درباره فطرت با تعبیر راغب به <و ابداعه على هیئة مترتبة لفعل من الافعال» و نیز با تعبیر ابن اثیر به <انه یولد على نوع من الجبلة والطبع المتهیئ بقبول الدین» هماهنگ است.
استعمال واژه فطرت و مشتقاتش در قرآن مجید واژههاى <فطره» (4) ، <فطركم»، (5) <فطرنا»، (6) <فطرنى»، (7) <فطرهن»، (8) <فطور»، (9) <فطر»، (10) <منفطربه» (11) . انفطرت، (12) و <فاطر» (13) به كار رفته است كه همه جا به معنى ابداع و آفرینش بدون سابقه است.
قهرست:
نظریه فطرت در قرآن
معنی لغوی فطرت
طبیعت وغریزه و فطرت
آیات دسته اول
ایات دسته دوم
ارزیابی نهایی
منابع
....................................................
نظریه فطرت در قرآن
یكى از مباحثى كه در قرآن و سنتبا اهمیت ویژهاى مطرح گردیده بحث فطرت است. فطرتمندى انسان، فطرى بودن دین، فطرت پسندى، حسن عدل و قبح ظلم، معلوم بودن فجور و تقوا به الهام فطرى، اعتراف رسمى انسان به ربوبیت الهى در عالم ذر و عهد و پیمان خداوند با او در عدم تبعیت از شیطان، از جمله مسائلى است كه آیات قرآن و روایات ائمه معصومینعلیهمالسلام بر آن دلالت صریح دارند.
اما مهم آن است كه اگر چه در پارهاى آیات، انسان فطرتمند معرفى شده و بحث از الهام فطرى فجور و تقوا به انسان به میان آمده است ولى در بعضى آیات دیگر، خلقت طبیعى انسان به عنوان موجودى ظلوم، جهول، هلوع، كفار و طغیانگر مطرح شده است.
اگر در پاره اى از آیات، دین امرى فطرى معرفى گردیده و یا اقامه عدل هدف رسالت پیامبران بیان شده است (كه به دنبال فطرى بودن دین، عدالتخواهى و اقامه قسط و عدل نیز فطرى خواهد بود) اما در پارهاى دیگر از آیات، سبب تشریع دین، بروز اختلاف اولیه بین انسانها و نیاز اضطرارى آنها به دین و قوانین لازم براى رفع اختلافات بیان گردیده است و از آن استنباط مىشود كه دین مولودى اجتماعى است كه انسانها به حكم اضطرار و به منظور رفع اختلاف به آن پناه بردهاند و نه به حكم فطرت. و این البته با نظریه برخى از جامعهشناسان نزدیكى زیاد دارد. و نیز اگر در برخى آیات سخن از اعتراف رسمى انسان به ربوبیت الهى و عهد و پیمان خداوند با او در عدم تبعیت از شیطان به میان آمده است در برخى دیگر از آیات خالى بودن ذهن انسان در بدو تولد از هر گونه شناخت و معلومى مطرح شده است و این نیز با نظریههاى برخى از روانشناسان قرابت دارد.
خرید و دانلود آنی فایل