تحقیق ارتباط نسبتهای صورتهای مالی جریانهای نقدی در بازده سهام

تحقیق ارتباط نسبتهای صورتهای مالی جریانهای نقدی در بازده سهام تحقیق ارتباط نسبتهای صورتهای مالی جریانهای نقدی در بازده سهام

دسته : حسابداری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 73 KB

تعداد صفحات : 74

بازدیدها : 318

برچسبها : صورتهای مالی جریانهای نقدی بازده سهام

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی ارتباط نسبتهای صورتهای مالی جریانهای نقدی در بازده سهام

تحقیق بررسی ارتباط نسبتهای صورتهای مالی جریانهای نقدی در بازده سهام

بیان مسئله

به دلیل اهمیت بسزای جریانهای نقدی در موقعیت های واحدهای اقتصادی ضرورت آن برای ادامه بقای آنها پیش بینی جریانهای نقدی به عنوان یکی از اجزای لاینفک برنامه ریزی مالی، از موضوعات مهمی است که مورد توجه مدیران خاص مدیران واحدهای اقتصادی قرار دارد این امر از چنین اهمیتی برخوردار است که جریانهای نقدی واحدهای اقتصادی را می توان به جریان گردش خون در بدن تشبیه کرد. همچنین صورت جریانه ای نقدی مورد استفاده گروه های مختلف از جمله سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان، واحدهای دولتی مورد استفاده قرار می گیرد و از سوی دیگر سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان برای اتخاذ تصمیمات به صورت جریان نقدی علاقه مند هستند زیرا اغلب مدل های اوراق بهادار یا روشهای ارزیابی و همچنین تاثیر آن بر بازده سهام و واحدهای اقتصادی مبتنی بر جریانهای نقدی آتی است امروزه تجزیه و تحلیل صورتهای مالی و تجزیه و تحلیل صورتهای مالی و همچنین صورتهای مالی و همچنین ترازنامه و سود و زیان نقش به سزایی در پیش بینی روند شرکتهای سهامی در بازار بورس سهام را دارد و می تواند نقش بسیار مهمی در کاهش نوسانات بازار را ایفا می کند و از دید درون سازمانی توانایی پیش بینی نتایج آتی، خصوصا جریانهای نقدی اداره امور را در کارآترین شکل خود امکان پذیر می باشد و به اتخاذ تصمیمات بهینه عملیاتی و سرمایه گذاری و تامین مالی منجر می شود از دید برون سازمانی نیز اطلاعات مربوط به جریانهای نقدی به خصوص جریانهای نقدی عملیاتی مبنای مناسبی برای تصمیم گیری اقتصادی گروه های ذینفع برون سازمانی فراهم می کند.

این تحقیق به دنبال آن است که مشخص کند آیا به کارگیری نسبت های موجود در صورت های مالی اساسی ترازنامه، سود و زیان، صورت جریانهای نقدی به طور همزمان جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی مفیدتر از به کارگیری جداگانه این نسبت ها می باشد. به بیان دیگر آیا افزودن نسبت های استخراج شده از صورت جریانهای نقدی به نسبت های مالی سنتی (ترازنامه و سود و زیان) باعث افزایش و بهبود تاثیر اطلاعاتی این نسبت ها می شود یا خیر. یکی از راه های پاسخ دادن به این پرسش، آزمون ضریب همبستگی این نسبت ها با بازده سهام است. در صورتیکه افزودن این نسبت ها مبتنی بر جریانهای نقدی مبتنی بر ترازنامه و سود و زیان باشد موجب بهبود ضریب همبستگی این نسبتها بر بازده سهام می گردد، و می توان با این توجه اظهار داشت که نسبت های صورت جریانهای نقدی دارای محتوا می باشد.

صورت جریانهای نقدی

طی سالهای متمادی، سود و زیان به همراه یادداشت ها و جداول مکمل، صورت مالی را تشکیل می دهد. شناخت این واقعیت ها که با تهیه و ارائه صورت های مالی فوق، دلایل کلیه موارد تحقیق در وضعیت مالی افشا نمی گردد، نهادهای حرفه حسابداری را در کشورهای مختلف به فکر چاره جویی انداخت. نخستین بار در سال 1908 در آمریکا پرفسور ویلیام مورس کل در کتاب خود (صورت از کجا آمده و به کجا می رود) را بیان نمود و مزایا و فواید آن را مورد بحث قرار می دهد بعدها این صورت تکامل پیدا کرد و به صورت وجوه تغییر نام پیدا کرد.

در سال 1961 انجمن Aicpa تحقیق شماره 2 خود را تحت عنوان صورت تجزیه و تحلیل گردش وجوه انتشار داد.

در سال 1963 هیات اصول حسابداری بیانیه شماره 3 خود را تحت عنوان صورت منابع و مصارف وجوه انتشار داد.

در سال 1971 Aicpa بیانیه شماره 19را تحت عنوان گزارشگری تغییرات در وضعیت مالی انتشار داد. این بیانیه ارائه صورت گردش وجوه را در گزارشهای مالی سالیانه الزامی کرده و استفاده از نام صورت تغییرات در وضعیت مالی را به جای صورت منابع و مصارف وجوه، توصیه نمود.

پس از انتشار بیانیه شماره بیانیه شماره 19کمیته بررسی اصول حسابداری چندین سال واحدهای تجاری اقدام به تهیه صورت تغییرات در وضعیت نمودند. این صورت بیانگر منابع مالی (سرمایه در گردش) تامین شده و مصرف شده در طی یک دوره مالی بود.

در سال 1987 کمیته تدوین استانداردهای حسابداری مالی بیانیه شماره 95 خود را تحت عنوان صورت گردش وجوه نقد انتشار کرد و شرکتها را ملزم کرد که در پایان هر دوره مالی به همراه ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت گردش وجوه نقد را نیز ارائه نمایند.

مزایای صورت جریانهای نقدی

مهمترین مزایای صورت جریانهای نقدی عبارتند از :

1- از آنجایی که اندازه گیری اندازه گیری وجه نقد از ارزیابی ذهنی به دور است در نتیجه نسبت به سود از عینیت بیشتری برخوردار است.

2-مشکل مربوط به تشخیص زمان تحقق درآمد و تحمل هزینه در حسابداری جریانهای نقدی به وجود نمی آید. بنابرین اگر چه پیش بینی وجه نقد هر دو دارای ریسک عدم اطمینان عدم اطمینان هستند اما وجه نقد از عینیت بیشتری برخوردار می باشد.

3-وجه نقد لازمه و بقا و رشد واحد تجاری می باشد و توانایی پرداخت دیون واحد تجاری را نشان می دهد.

فصل اول : کلیات تحقیق

مقدمه (بیان مسأله

ضرورت

اهمیت موضوع

سوال اصلی

فرضیات

قلمرو

کلید واژه های اصلی

فصل دوم : ادبیات نظری

مروری بر ادبیات نظری

تاریخچه پیدایش صورتهای جریان نقدی

مفاهیم و تعاریف وجوه نقد

مزایای صورت جریانهای نقدی

ماهیت صورت جریانهای نقدی

تجزیه و تحلیل صورتهای مالی

ابزارهای اصلی تجزیه و تحلیل صورتهای مالی

نسبت های مالی

نسبت های نقدینگی

نسبت های فعالیت

نسبت های اهرمی

نسبت های سود آوری

تعریف نسبت های مالی مبتنی بر صورت جریانهای نقدی

نسبت های توانایی پرداخت و ایجاد نقدینگی

کیفیت سود

مخارج سرمایه ای

نظریه تمرکز اطلاعاتی

محتوای اطلاعات در سطح دستوری

افزایش اطلاعاتی

اطلاعات مکمل

اطلاعات موازی

اطلاعات بی اثر

پیشینه تحقیق

فصل سوم : روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری

اطلاعات مورد نیاز

اطلاعات مورد نیاز جهت محاسبه نسبت های مالی سنتی

اطلاعات مورد نیاز جهت محاسبه نسبتهای مالی صورت جریان های نقدی

اطلاعات مورد نیاز جهت محاسبه بازده سهام شرکت

تجزیه و تحلیل فرضیه ها

اندازه گیری متغیرها

روش آماری

فصل چهارم : یافته های تحقیق

تحلیل آماری

تحلیل و بررسی فرضیات

فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات

خلاصه و نتیجه تحقیق

محدودیتهای تعمیم نتایج تحقیقات

پیشنهادات

فصل ششم : منابع و مأخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید